Peelings

Het woord ken je vast. Peelings zijn er in allerlei soorten en maten. Van een scrubkorrel tot lysing, tot enzymatische peeling tot chemische peeling waarvan je flink gaat vervellen.

 

Ze hebben in ieder geval allemaal hetzelfde doel. Namelijk het “pellen van de huid” ofwel het verwijderen van dode huidcellen en het creëren van een mooiere, egalere en gladdere huid.

 

Met de juiste sterkte peeling kunnen we o.a. fijne lijntjes, rimpels verminderen, oneffenheden, vale of doffe huid, pigmentvlekken/ zwangerschapsmasker en zonneschade verwijderen, porie structuur verkleinen, verstopte poriën en onzuiverheden/ ontstekingen aanpakken en littekens verzachten.

 

Binnen Bij Veraz werken we met verschillende sterktes in peelings.

 

Level 1:

 

Onze level 1 peels (dieptereiniging) gebruiken wij tijdens onze SKIN treatments. Dit zijn milde peelings die een lichte prikkeling/ tinteling kunnen geven na aanbrengen op de huid. Van deze peelings ga je ook niet vervellen. Tijdens jouw SKIN treatment bekijken we welke diepte reiniging we die dag bij je gaan gebruiken.


level 2:

 

Deze peeling noemen we ook wel onze “glow” peeling. Deze enzymatische peeling is een krachtige en tegelijkertijd milde peeling.  De peeling bevat o.a. het natuurlijk enzym papaja dat de oppervlakkige dode huidcellen die de huid een doffe kleur kunnen geven verwijdert.

 

Het resultaat is een stralende "glowy" skin. 

 

Je kan een lichte tinteling/ warmte ervaren.  De herstelperiode is niet tot nauwelijks. Je zal niet vervellen.

 

Prijs € 69,-

 

 


level 3:

 

Tijdens de level 3 peel maken we gebruik van een mooie combinatie van glycolzuur, melkzuur en amandelzuur. Deze combinatie in een lager percentage maakt dat deze peeling geschikt is voor vrijwel iedereen en ideaal is voor  een eerste peel ervaring.

 

Deze peeling egaliseert de huid, vermindert fijne lijntjes en verhelderd de huid.

 

Je kan een lichte tot medium tinteling/ warmte ervaren. De herstelperiode is 3 tot 5 dagen. Je zal niet tot licht vervellen.

 

Na afloop van deze behandeling ontvang je van ons een kit met producten voor thuis gebruik die je de eerste 3 tot 7 dagen na jouw peeling mag gaan gebruiken.

 

 

Prijs € 89,- (incl. after treatment kit)

 


level 4:

 

Afhankelijk van jouw huidwens maken we een keuze in welk combinatie aan zuren we gaan inzetten.

 

Wil je voornamelijk werken aan zonneschade en hyperpimentatie en een egalere en helderdere teint? Dan maken we een combinatie van o.a. glycolzuur en melkzuur.

 

Wil je voornamelijk huidveroudering aanpakken? Dan kiezen we voor o.a. glycolzuur en amandelzuur. Deze combinatie helpt de collageen productie te activeren, maakt de huidtextuur gladder en minimaliseert fijne lijntjes en rimpeltjes.

 

Last van een onzuivere huid, vette huid of vergrote poriën verkleinen? Dan kiezen we voor voor glycolzuur, melkzuur, amandelzuur en salicylzuur.  Deze combinatie vermindert drastisch puistjes en verlaagt het risico op toekomstige uitbraken.

 

Je kan een medium tot hoge tinteling/ warmte ervaren. De herstelperiode is 7 tot 10 dagen. Je zal tot medium vervellen.

 

Prijs: €115,- (inclusief after treatment kit)

 

Level 4 bieden we ook aan in kuurverband:

 3x €299,-

6x €575,-


level 5:

 

Mag het voor jou nog sterker? Wil je nog meer resultaat?

Dan is de Level 5 peeling voor jou geschikt. We kunnen dan opbouwen tot o.a. 50% melkzuur, 50% amandelzuur en 70% glycolzuur. Deze peeling maken we voor jou op maat en zullen we in meerdere lagen aanbrengen. Dit is de sterkste peeling die we hebben en gaat dan ook het meest diep in de huid.

 

Net als bij de Level 4 peels maken we aan de hand van jouw huidwens jouw peeling op maat.

 

Je kan een hoge tinteling/ warmte ervaren. De herstelperiode is 7 tot 10 dagen. Je zal tot medium tot veel vervellen.

 

Prijs € 169,- (inclusief after treatment kit)

 

(let op! Ga je voor een eerste keer peelen? Dan is level 5 niet gelijk geschikt voor je. Kies dan eerst een Level 3 of 4 peel.)


WIJ GEVEN ANTWOORD OP DE MEEST GESTELDE VRAGEN

 

HOE CHEMISCH IS CHEMISCH?

Niet! Deze peelings zijn juist heel natuurlijk. De peelings zijn een menging van verschillende natuurlijk zuren.  

 

DOET EEN PEELING ZEER?

Nee, zeer doet het niet. Gevoelig kan het wel zijn. Hoe hoger level je kiest hoe meer warmte of tintelingen op de huid je kan verwachten. Wij zijn er om je te ondersteunen tijdens jouw peeling en om jou er eventueel een beetje doorheen te praten. We zullen constant checken bij je hoe het met je gaat. Mocht je het te heftig vinden, dan zullen we de peeling gelijk neutraliseren. Vind je het spannend? Dan adviseren we je om de eerste keer te kiezen voor een level 3 peel. 

 

WAAR MOET IK OP LETTEN ALS IK EEN PEELING HEB GEHAD?

De herstelperiode na een chemische peeling wordt bepaald door de intensiteit van de peeling.

 

Direct na de behandeling:  

Level 2 en 3:  Geen tot weinig bijwerkingen. De huid zal nauwelijks tot niet gaan schilferen en make-up mag je de volgende dag weer aanbrengen.

 

Level 4 en 5:

Enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen. Dit is een normaal proces van de huid en een goed teken. Hieronder zal een mooie nieuwe huid verschijnen.

Wanneer de huid niet gaat schilferen betekent dit niet dat de peeling geen effect heeft gehad op de huid.

Het schilferen en het droge gevoel start meestal vanaf dag 2 en kan zo’n 3 tot 5 dagen duren. De huid kan roodheid vertonen of branderig aanvoelen. Belangrijk is dat je tot 14 dagen na jouw peeling (wij vertellen je exact hoelang) je de producten gebruikt die je meekrijgt in jouw after treatment kit.

Verdere nazorg instructies worden uitgebreid besproken tijdens jouw behandeling.

 

WAT ZIT ER IN HET AFTER TREATMENT KITJE?

Hierin zitten producten die veilig zijn om te gebruiken de eerste dagen na jouw behandeling. Ze kalmeren en ondersteunen het herstel. Namelijk een reiniging, serum, ultimate recovery creme, dagcreme en zonnebescherming.

 

IS EEN PEELING VOOR IEDEREEN GESCHIKT?

Chemische peelings kunnen gunstig zijn voor alle huidcondities van acne, pigmentatie, rimpels tot een gevoelige huid. Daarnaast zijn peelings ook geschikt als onderhoud voor een huid zonder “problemen” om bijvoorbeeld de huidveroudering te vertragen. Een peeling is goed voor elke huid! Het is wel belangrijk dat er geen contra-indicaties aanwezig zijn zoals

- actieve koortslip 3/4/5

- huidbeschadigingen (denk aan eczeem, psoriasis, zonverbrande huid) 2/3/4/5

- gebruik van huidverdunnende medicatie (o.a. Roaccutane en hydrocortison) 2/3/4/5

-Zwangerschap/ borstvoeding of hormoonbehandelingen (2/3/4/5)

Voorafgaand aan jouw behandeling worden mogelijke contra-indicatie uitgebreid besproken. 

 

KAN IK EEN PEELING ONDERGAAN IN DE ZOMER?

Chemische peelings zijn veilig in de zomer, zolang je ons advies goed opvolgt. Anders zouden mensen in warme landen, waar elke dag de zon schijnt, nooit een peeling kunnen ondergaan. Wanneer je je huid dagelijks goed beschermt tegen de zon (uv- straling) is de kans op complicaties klein. Elke twee uur een UV bescherming aanbrengen en niet uren in de felle zon bakken. Dit advies voor bescherming tegen de zon zijn voor iedereen hetzelfde ongeacht of je een chemische peeling hebt gehad of niet. Een voordeel van het ondergaan van chemische peelings in de zomer is dat het kan helpen bij het onder controle houden van je pigmentvlekken. Als je halverwege de zomer stopt met chemische peelings, kunnen de pigmentvlekken terugkomen en zal het in de winter meer werk zijn om de schade ongedaan te maken. Om de kans op eventuele risico’s zo laag mogelijk te houden raden we in de zomer alleen onze level 2  tm / 4 peelings aan.  

 

JULLIE WERKEN MET MEDIK8.  MAAR EEN PEELING IS TOCH EEN PEELING?

Niet alle chemische peelings zijn hetzelfde. Er bestaan veel verschillende soorten zuren met allemaal andere eigenschappen. Zo wordt Salicylzuur vanwege zijn talg oplossend vermogen vaak ingezet bij acne en Melkzuur door zijn hydraterende en verhelderende werking bij een gedehydrateerde huid en pigmentvlekken. Naast dat er verschillende zuren zijn, kan elk zuur ook verschillen in concentratie. Daardoor kunnen we in verschillende sterktes behandelen van een level 2 (oppervlakkig)  tot level 5 (diep). Hierdoor kunnen we elke behandeling geheel aanpassen op jouw huid. 

 

KAN MIJN PEELING BEHANDELING VERGOED WORDEN DOOR MIJN ZORGVERZEKERAAR?

Ja dat is zeker mogelijk. Wij staan geregistreed bij de ANBOS met een acne specialisatie. Bij diverse indicaties, zoals bijvoorbeeld acne of acne littekens is er vergoeding mogelijk. Dit scheelt per zorverzekeraar en polis. Check wel zelf even bij jouw zorgverzekeraar of dat jij hiervoor ook verzekerd bent? Weet je niet waar je moet kijken? Neem contact met ons op en we helpen je. De behandeling wordt bij ons eerst betaald, waarna je zelf de factuur kan opsturen naar jouw zorgverzekeraar.