Microdermabrasie

Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen

 

HOE MOET IK MIJN HUID VERZORGEN NA EEN BEHANDELING?

Direct naar de behandeling is de huid iets verdund en dus extra gevoelig voor invloeden van buitenaf. Om de huid te beschermen tegen straling van de zon adviseren we om na een diamond peeling een product met een hoge spf factor te gebruiken.

Daarnaast dien je tot 48 uur na de behandeling de volgende onderdelen te vermijden; sauna, heet water, intensief sporten en zwemmen. 

 

HOE VAAK MOET IK KOMEN ALS IK VOOR EEN KUUR KIES?

Een losse behandeling geeft direct resultaat. Echter voor een optimaal resultaat adviseren we een kuur van 6 behandelingen met een regelmaat van 1 keer in de 10 dagen.

 

HOE WERKT MICRODERMABRASIE?

De behandeling kan ingezet worden bij een vermoeide, matte of vlekkerige verouderde huid, maar ook bij oppervlakkige rimpelvorming, verstopte poriën, pigmentvlekken, littekens van bijvoorbeeld acne (kan zelfs tot 80% verbeteren) en zonlichtbeschadigingen.

 

Door het afslijpen van de bovenste (dode) huidlaag en de drukzuigmassage van het microdermabrasie apparaat ontstaat een natuurlijk proces van huidverbetering waarbij tevens collageenaanmaak door de cellen wordt gestimuleerd.

 

Goed voor vermindering van: 

- rimpels

- acne en oppervlakkige littekens

- verstopte porien

- grove porien

- pigmentstoringen en- vlekken

- donkere kringen en verslapping

- beschadiging door de zon 

- droge en schilferige huid

 

IS MICRODERMABRASIE VOOR IEDEREEN GESCHIKT?

Op nagenoeg elke huid kan diamond microdermabrasie worden toegepast. Er zijn enkele huidaandoeningen waarbij de peeling niet uitgevoerd kan worden:

- psoriasis

- actieve vorm van acne

- eczeem

- ernstige couperose

- (door de zon) verbrande huid

- door virussen veroorzaakte herpes simplex (koortslip of gordelroos)

- zichtbaar gebroken adertjes 

- niet gediagnosticeerde huidaandoeningen

 

WAT IS DE ULTRASOON EN HOE WERKT HET?

Een serum vol werkstoffen wordt met behulp van ultrasone geluidsgolven ingesluisd in de huid. De kop van het ultrasoon apparaat produceert tussen de 1 miljoen en 3 miljoen trillingen per minuut. Deze trillingen worden door het weefsel in de bindweefsel laag van de huid gereflecteerd hierdoor ontstaat er een micromassage op celniveau. Deze micromassage zorgt ervoor dat er meer zuurstof in de huid komt, dat er een betere doorbloeding, betere celstofwisseling, betere celdeling en een betere opname vanuit de cellen plaatsvindt. De werkstoffen uit het serum worden dan dus ook beter door de huid opgenomen.

De trilling zorgt ook voor stimulatie van de fibroblasten. Die zorgen voor de aanmaak van collagene vezels (verantwoordelijk voor het volume van de huid) en elastine vezels (verantwoordelijk voor de elasticiteit van de huid.)

 

Door deze behandeling krijgt u dus een steviger onderhuids bindweefsel.