Chemische peelings

Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen

HOE CHEMISCH IS CHEMISCH?

Niet! Deze peelings zijn juist heel natuurlijk. De peelings zijn een menging van verschillende natuurlijk zuren.  

 

DOET EEN PEELING ZEER?

Nee, zeer doet het niet. Gevoelig kan het wel zijn. Wij zijn er om je te ondersteunen tijdens jouw peeling en om jou er eventueel een beetje doorheen te praten. We zullen constant checken bij je hoe het met je gaat. Mocht je het te heftig vinden, dan zullen we de peeling gelijk neutraliseren. Vind je het spannend? Dan adviseren we je om de eerste keer te kiezen voor een light peel. 

 

WAAR MOET IK OP LETTEN ALS IK EEN PEELING HEB GEHAD?

De herstelperiode na een chemische peeling wordt bepaald door de intensiteit van de peeling.

Direct na de behandeling:  Na de behandeling kan de huid iets trekkerig en droog aanvoelen en enige roodheid vertonen. Net als wanneer je iets te lang in de zon hebt gezeten. Dit komt voornamelijk voor vanaf level 1. Bij een light peeling komt roodheid nauwelijks voor.

 

Eerste week na de behandeling

Light peel:  Geen tot weinig bijwerkingen. De huid zal nauwelijks tot niet gaan schilferen en make-up mag dezelfde dag weer worden aangebracht.

 

Level 1 en level 2:

Enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen. Dit is een normaal proces van de huid en een goed teken. Hieronder zal een mooie nieuwe huid verschijnen.

Wanneer de huid niet gaat schilferen betekent dit niet dat de peeling geen effect heeft gehad op de huid.

Het schilferen en het droge gevoel start meestal vanaf dag 2 en kan zo’n 3 tot 5 dagen duren.

De huid kan roodheid vertonen of branderig aanvoelen. Dit zal in de meeste gevallen binnen 1 tot 3 dagen weer verdwijnen.

Verdere nazorg instructies worden uitgebreid besproken tijdens jouw behandeling.

 

IS EEN PEELING VOOR IEDEREEN GESCHIKT?

Chemische peelings kunnen gunstig zijn voor alle huidcondities van acne, pigmentatie, rimpels tot een gevoelige huid. Daarnaast zijn peelings ook geschikt als onderhoud voor een huid zonder “problemen” om bijvoorbeeld de huidveroudering te vertragen. Een peeling is goed voor elke huid! Het is wel belangrijk dat er geen contra-indicaties aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld eczeem, psoriasis of huid verdunnende medicatie. Tijdens ons intake gesprek worden mogelijke contra-indicatie uitgebreid besproken. 

 

KAN IK EEN PEELING ONDERGAAN IN DE ZOMER?

Chemische peelings zijn veilig in de zomer, zolang je ons advies goed opvolgt. Anders zouden mensen in warme landen, waar elke dag de zon schijnt, nooit een peeling kunnen ondergaan. Wanneer je je huid dagelijks goed beschermt tegen de zon (daglicht) is de kans op complicaties klein. Elke twee uur een UV bescherming aanbrengen en niet uren in de felle zon bakken. Deze regels voor bescherming tegen de zon zijn voor iedereen hetzelfde ongeacht of je een chemische peeling hebt gehad of niet. Een voordeel van het ondergaan van chemische peelings in de zomer is dat het kan helpen bij het onder controle houden van je pigmentvlekken. Als je halverwege de zomer stopt met chemische peelings, kunnen de pigmentvlekken terugkomen en zal het in de winter meer werk zijn om de schade ongedaan te maken. Om de kans op eventuele risico’s zo laag mogelijk te houden raden we in de zomer alleen onze light peel en level 1 peeling aan. Bij een level 2 peeling is de kans dat je huid gaat schilferen groter, wat meer risico’s met zich mee brengt. Vandaar dat we deze behandeling in de zomer maanden of voorafgaand aan een vakantie niet uitvoeren. Laat de zomer je dus niet afschrikken, maar laat je wel altijd goed adviseren bij het kiezen van de juiste peeling, niet elke huid is hetzelfde.

 

JULLIE WERKEN MET MEDIK8.  MAAR EEN PEELING IS TOCH EEN PEELING?

Niet alle chemische peelings zijn hetzelfde. Er bestaan veel verschillende soorten zuren met allemaal andere eigenschappen. Zo wordt Salicylzuur vanwege zijn talg oplossend vermogen vaak ingezet bij acne en Melkzuur door zijn hydraterende en verhelderende werking bij een gedehydrateerde huid en pigmentvlekken. Naast dat er verschillende zuren zijn, kan elk zuur ook verschillen in concentratie. Daardoor kunnen we in verschillende sterktes behandelen van een light peel(oppervlakkig) tot level 2 (diep). Hierdoor kunnen we elke behandeling geheel aanpassen op jouw huid.